Zakelijk verblijf FAQ

Tips

Omgeving

Tips

 

 Twenterally

Twenterally zondag 22 oktober 

De Conrad Twente Rally bestaat sinds 1984 en is een jaarlijks terugkerend autosportevenement bezocht door ca 30.000 toeschouwers. Natuurlijk is zoals elk jaar ook de publieksproef Hengelo Zuid  opgenomen in de route, met als spectaculair sluitstuk de DHL-Arena. De start van de wedstrijd vind plaats vanaf het service terrein wat zich op de parkeerplaats van Thales in Hengelo bevindt.

www.twenterally.nl

 Herfstwandeling Beuningen

Herfstvakantie activiteiten

In de herfstvakantie is er van alles te doen in de omgeving. Bijvoorbeeld bij Techniekmuseum Heim of bij Natura Docet Wonderyck. Kijk voor het programma op:

Vakantieprogramma Natura Docet
Doemiddagen Techniekmuseum Heim

 Kanotocht Dinkel

Unieke tocht op het mooiste kanoriviertje van Nederland

De kanoroute gaat door het Lutterzand, een prachtig natuurgebied tussen De Lutte en Beuningen. De Dinkel is hier een echte oer-rivier, en slingert zich door de zandverstuivingen, bossen en weilanden. De kanotocht Dinkel is ongeveer twee uur, maar kan bij een hogere waterstand ook anderhalf uur zijn. De tocht start op zondagmorgen om 10.30 bij Restaurant Keet’n Zwart (alleen vanaf 3 september t/m 22 oktober!)

De kosten zijn € 16,00. Reserveren is noodzakelijk via www.adventureking.nl

 Fietstocht Natuurlijk Proeven

Fietstocht natuurlijk proeven

Een bijzondere fietstocht door Ootmarsum-Dinkelland. Tijdens deze prachtige route(s) komt u langs de mooiste plekjes. Proef ondertussen van de vele natuurlijke streekproducten, die Twente kent. Het is inmiddels een beproefd concept: fietsen én onderweg lekkere gerechtjes. Geniet van de natuur, cultuur en het natuurlijke eten. U kunt kiezen uit een fietsroute van ca. 25 of van ca. 40 km. Dus ook geschikt voor families met jonge kinderen.

Voor meer informatie: natuurlijk proeven

 Streekmarkt Delden

Streekmarkt Delden - elke 1e zaterdag van de maand

Het plekje roept de sfeer op van een Frans of Spaans stadje waar lokale boertjes hun producten verkopen en waar op de kleine terrasjes de lekkerste gerechtjes worden aangeboden, gemaakt van echte streekproducten. De markt is van 9 tot 15 uur bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden.

Meer informatie 

 Zuivelboerderij Kaamps

Rondleiding Zuivelboerderij Kaamps

Hier kunt u zien hoe vandaag de dag op een boerderij wordt gewerkt en hoe van melk verschillende Boer Herbert zuivel- en kaasproducten gemaakt worden. De rondleiding vindt iedere dinsdag plaats van 10:00 uur tot 11:30 uur bij Kaamps in Deurningen. Ook kun je deelnemen aan een Workshop Kaasmaken! Leer het vak van de kaasmeester door jouw eigen kaas te maken die je achteraf natuurlijk ook mee naar huis mag nemen!
Iedere maand kun je op inschrijving meedoen aan de workshop.

Voor meer informatie: Zuivelboerderij Kaamps

 Lutterzand express treintje

Lutterzand Express

Maak een prachtige rondrit door natuurgebied het Lutterzand onder begeleiding van een ervaren natuurgids (ca 2 uur) Tijdens de tocht vertelt hij leuke wetenswaardigheden over het Lutterzand. Ook geschikt voor mindervaliden, er is plaats voor 1 rolstoel in het treintje
Start en stopplaats bij Restaurant Paviljoen Lutterzand. Van mei t/m september.
Elke woensdagmiddag om 13.30. Reserveren verplicht via VVV de Lutte, Tel:  0541 551160.
Prijs € 16,= inclusief koffie/thee met cake onderweg

 Singraven

Rondleiding Huis Singraven

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 11:00 en om 14:00 uur in de maanden april tot en met oktober is er een rondleiding bij Huis van Singraven. Duur van de rondleiding: 1,5 uur. Prijs: € 8,= pp.

Kaarten voor de rondleiding zijn verkrijgbaar bij de landgoedwinkel van Singraven, tegenover restaurant de Watermolen. Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding door het Huis. Een ervaren gids gaat met u mee door het Huis en toont u de waardevolle kunst-, antiek- en meubelcollectie die door de laatste bewoner van het Huis, de heer Laan, bijeen gebracht is. Zie ook singraven.nl

 

 

 

Zoover
ANWB
NBAV
Recron
Twente. Landgoed van Nederland