Emsflower

Emsflower

Een uitje dicht bij Villapark Eureka

Emsflower produceert op grote schaal perk -en potplanten. Vanaf onze drie productielocaties in Nederland en Duitsland bedienen wij klanten door heel Europa. Wij produceren hoofdzakelijk op contractbasis.

 

Planten

Gespecialiseerd in het produceren van perk en pot planten. Door middel van nauwkeurige planning en flexibel personeel zijn wij in staat om in korte tijd grote hoeveelheden planten uit te leveren in het optimale stadium.

 

Vlindertuin

In de vlindertuin vliegen meer dan 1000 vlinders vrij rond. Ze komen van oorsprong uit Costa Rica en Maleisië. Sommige prachtexemplaren zijn wel 10 cm groot! Ook is er een poppenkas waar je de cyclus van cocon tot vlinder kunt bewonderen. Er staan genoeg bankjes waar je even kunt zitten en er is een speelplekje met klimtoren voor kinderen.

 

Tropentuin

In de tropische tuin vind je een landschap met prachtige beken en vijvers. Bovendien zijn hier uitzonderlijke planten en dieren van over de hele wereld te bewonderen. Bewonder de cactussen, honderden jaren oude olijfbomen, papagaaien, stokstaartjes en aapjes. neem plaats in een van de vele zitgelegenheden en geniet van de omgeving. laat de tropen dichterbij komen!

Europa's grootste perk- en potplantenkwekerij

emsflower.png
Tomaten soorten

We produceren drie verschillende soorten tomaten. De soorten keus is afgestemd op de vraag van de Duitse consument. Geproduceerd worden de soorten "sweeterno" een grove trostomaat, de "Briso' als cocktailtomaat en 'rivolo' als mini cherry trostomaat.

 

Regionaal

Onze groentes worden aan supermarkt ketens verkocht in de regio, dat zijn is ons geval Nedersachsen en Nordhein-Westfahlen, Hierdoor houden wij de trantspotwegen mogelijk kort, waardoor het product vers in de winkels komt, en het milieu gespaart wordt.

 

Duurzaamheid

Ook bij Emsland Gemuse is duurzaamheid belangrijk. Zo monitoren wij continu de teelt op schadelijke insecten, en waar mogelijk bestrijden we ze met biologische middelen. We gebruiken uitsluitend regenwater, wat wordt opgevangen in grote bassins. We gebruiken groene warmte, welke wordt gemaakt door onze hout gestookte KKD.

Geschiedenis

De oprichting van een kleine kwekerij in 1954 door Jan Kuipers was het begin van het succesverhaal van het familiebedrijf Emsflower. Met de moed en pioniersgeest van familie kuipers heeft Emsflower zich ontwikkeld tot Europese marktleider in zijn branche.

 

Proeftuin

Emsflower beschikt over een eigen proeftuin. De tuin heeft als doel nieuwe en bestaande planten soorten te testen op hun tuinwaarde. Ze worden daarvoor iedere 3 weken getest op hun bloeirijkheid, bloempresentatie, plantenopbouw, groei en of de plant vitaal is. Elke 2 weken worden de planten gefotografeerd, door samenstellen van deze foto’s en informatie wordt aan het einde van het seizoen een logboek gemaakt waar de leveranciers van de planten kennis uithalen. De proeftuin is vrij toegankelijk en bevindt zich bij Gartenwelt-Emsburen, het XXL-tuincentrum van Elmsflower.

 

Speelplaats en restaurant

Het middelpunt van het park is een uitgebreide overdekte speeltuin van waaruit elk themagebied te bereiken is. In de natuurlijke omgeving kunnen kinderen zich uitleven. In de tussentijd zorgt de kiosk ervoor dat er een kleinigheid gegeten en gedronken kan worden. ons aangrenzende restaurant biedt een sfeervolle plek om gezellig te tafelen.

Bij ons is het echt vakantie!

  • Al meer dan 50 jaar hét vakantiepark midden in de Twentse natuur.
  • Al drie jaar verkozen tot beste vakantiepark van Nederland.
  • Al drie keer bekroond met een gouden Zoover Award en beoordeeld met 9,5+.
  • Vakantie op maat, met een persoonlijke benadering en geheel volgens úw wensen.
  • 5 sterren luxe: grote villa’s, moderne inrichting, volop wellnessmogelijkheden en veel rust en ruimte rondom de accommodaties.

Instagram