Historie

De geschiedenis

er was eens...

Historie

Meer dan 50 jaar geleden ontstond het idee voor een vakantiepark in de mooie Twentse Bossen. Albert en Annie Nieuwenhuis begonnen in 1964 met de bouw van de eerste vier huisjes op een perceel van 7.000 vierkante meter. In termen voor de jaren '60 werden huisjes luxe ingericht. Allemaal met een eigen douche en wc. Het jaar daarop, in de winter van 1965, werd de officiële opening gevierd. Eureka was een feit.

 

De jaren die volgden, stonden in het teken van veel veranderingen. In 1967 werd er voor het eerst stroom aangelegd en waren de olielampjes verleden tijd. In 1972 volgde aardgas en in 1984 werden de huizen aangesloten op het riool. In de tussentijd werd het park steeds verder uitgebreid. Er werd nieuwe grond aangekocht en er werden nieuwe huizen gebouwd. In die tijd was dit nog vrij goedkoop, slechts 4.000 gulden per stuk. 

 

In 1990 was het tijd voor de overname. Remi Nieuwenhuis, één van de 5 kinderen van Albert en Annie, werd de nieuwe eigenaar. Nu, decennia later, staat hij nog steeds aan het hoofd van Eureka, samen met zijn vrouw Monique Nieuwenhuis. Het park is intussen uitgegroeid tot een luxe vakantiepark met 55 bosvilla's. Er is een nieuwe receptie, er zijn verschillende speelruimtes gebouwd en er zijn nog volop plannen voor de toekomst. 

 

Modern maar toch ook authentiek!

Klein_rondje_een_van_de_eerste_brochures_Eureka.webp
De naam Eureka

Eureka - Een uitroep als je iets vindt waarnaar je lang zocht. Oftewel: 'Ik heb het gevonden!'

Nu denk je misschien: "Eureka? Waarom die naam?" Deze naam vindt zijn oorsprong in de beginjaren van het park. Een van de eerste bezoekers, een Haagse familie, arriveerde voor een vakantie. Ze hadden een lange reis achter de rug, waren moe en toe aan rust. Op het moment dat ze uitstapten, drong de frisse natuurlucht tot hen door. Ze hoorden vogels fluiten en zagen dat dit inderdaad een perfecte plek was voor een ontspannen vakantie. De Haagse meneer riep op dat moment: Eureka! 

Gallery open icon Bekijk fotogalerij
Van harte welkom!

We nodigen je van harte uit om eens langs te komen. We vertellen graag meer over ons park en over de mogelijkheden. En niet te vergeten: de koffie staat altijd klaar! 

Meer informatie over onze boshuizen, de voorzieningen en al het andere waar we in de afgelopen 50 jaar hard voor gewerkt hebben, staat ook op deze website.

Bij ons is het echt vakantie!

  • Al meer dan 50 jaar hét vakantiepark midden in de Twentse natuur.
  • Al drie jaar verkozen tot beste vakantiepark van Nederland.
  • Al drie keer bekroond met een gouden Zoover Award en beoordeeld met 9,5+.
  • Vakantie op maat, met een persoonlijke benadering en geheel volgens úw wensen.
  • 5 sterren luxe: grote villa’s, moderne inrichting, volop wellnessmogelijkheden en veel rust en ruimte rondom de accommodaties.

Instagram