Voordelen van een boswandeling

Boswandeling

door de natuur rond Bosvillapark Eureka

De voordelen van een boswandeling

Wist je dat een wandeling in het bos vele voordelen heeft? Ons Bosvillapark Eureka ligt midden in het bos op een eeuwenoud landgoed. Vanaf het park kun je prachtige wandelingen in het bos maken en genieten van alle positieve effecten!

 

Goed voor je longen

Het aandeel stofdeeltjes dat de longen vervuilt, is in het bos tot 90 procent lager dan in de stad, en dat is goed voor onze bronchiën. Het effect: tijdens een boswandeling neemt de longcapaciteit toe en daalt de bloeddruk.

 

Beter voor je gewrichten 

De zachte bosbodem met zijn bladeren en naalden heeft een heel bijzondere structuur. Tijdens een wandeling wordt de schokbelasting van zowel de voet-, knie- en heupgewrichten als de wervelkolom goed opgevangen. Het is daarom de ideale ondergrond voor mensen die last hebben van rugpijn of gewrichtsproblemen.

"Een boswandeling bij Villapark Eureka brengt rust en gezondheid"

winterwandeling_1.jpg
Goed voor je oren

Het bos biedt ook een uniek achtergrondgeluid: vogels zingen en de wind laat de bladeren ritselen. Het is er veel stiller dan in de stad. In het bos is het geluidsniveau in decibel ongeveer de helft van het geluidsniveau waar we dagelijks in een gemiddelde woonwijk aan blootgesteld worden. Daarnaast is je lichaam na een boswandeling verzadigd met zoveel zuurstof dat je stofwisseling optimaal kan presteren. Zo kom je tot rust - en slaap je 's avonds goed.

 

Goed tegen verkoudheid

Dennennaalden bevatten krachtige etherische oliën. Deze helpen bij het losmaken van slijm uit de bronchiën bij verkoudheid. 

 

Goed voor je hart

Japanse studies tonen aan dat de terpenen ook de bijnieren stimuleren om meer van de hart beschermende stof DHEA te produceren. 

 

Kortom...

Maak eens een heerlijke wandeling of fietstocht door het bos en geniet van al deze positieve effecten

 

 

Bij ons is het echt vakantie!

  • Al meer dan 50 jaar hét vakantiepark midden in de Twentse natuur.
  • Al drie jaar verkozen tot beste vakantiepark van Nederland.
  • Al drie keer bekroond met een gouden Zoover Award en beoordeeld met 9,5+.
  • Vakantie op maat, met een persoonlijke benadering en geheel volgens úw wensen.
  • 5 sterren luxe: grote villa’s, moderne inrichting, volop wellnessmogelijkheden en veel rust en ruimte rondom de accommodaties.

Instagram